[ X ]
[ X ]
[ X ]
Recrutau tinere și le convingeau să presteze servicii sexuale online. Trei persoane cercetate de oamenii legii
22 Februarie

Trei persoane cu vârste de 26, 28 şi 29 de ani, originare din municipiul Chişinău şi or. Tiraspol, membrii unei grupări infracționale sunt cercetate penal pentru proxenetism. În privința a doi suspecţi au fost eliberate mandate de arest pe un termen de 30 de zile, iar în privința celui de-al treilea urmează a fi desfășurate acțiuni pentru a fi reţinut. Poliția a identificat trei tinere care activau în calitate de model de video-chat, transmite CURENTUL.

În urma documentării suspecţilor, ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au stabilit că suspecții au creat o rețea de proxenetism specializată în prestarea serviciilor sexuale contra plată în regim on-line de către tinere, prin intermediul unei reţele de socializare.

„Afaceriştii”, au închiriat un apartament în mun. Chişinău, amenajat cu camere web şi tehnică computerizată, unde tinerele prestau servicii sexuale virtuale. Cu potențialele modele, suspecţii făceau cunoștință prin rețelele de socializare, iar ulterior ultimele erau convinse să lucreze în calitate de model de video-chat în studioul improvizat.

Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau fetelor 50% din venitul total, restul banilor erau împărțiți între membrii grupării. Până în prezent, au fost identificate 3 tinere cu vârsta de 18 – 28 de ani, care activau în calitate de model de video-chat, de circa două luni.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, la 13 februarie curent, în flagrant suspecţii au fost reținuţi în apartamentul amenajat din mun. Chişinău.

În cadrul percheziţiilor efectuate în locuinţă, poliţiştii au ridicat tehnică de calcul, camere web, stative, articole de vestimentaţie folosite de tinere în activitatea de video-chat şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru proxenetism. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 4 la 7 ani.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Pe parcursul anului 2018, poliția a înregistrat 39 de cazuri de proxenetism.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților