[ X ]
[ X ]
[ X ]
Recomandările Poliției pentru cetățeni privind furturile în perioada sărbătorilor de iarnă
26 Decembrie

În ajunul sărbătorilor de iarnă Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău vine cu recomandări în adresa cetăţenilor, privind combaterea şi prevenirea furturilor din apartamente şi case la sol, precum şi a furturilor din buzunare, întrucât hoţii vor profita de neglijenţa cetăţenilor în timpul deplasării cu transportul public urban sau de lipsa proprietarilor de la domicilii, transmite CURENTUL.

Astfel, poliția recomandă:

Instruiţi copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că, sunt prieteni sau colegi de serviciu, şi au venit după cheile locuinţei sau bunuri materiale din casă.

Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă (veselă, detergenţi, bijuterii, etc.). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura.

Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter, se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj metalic sau sistem de alarmă la ferestrele expuse pericolului de escaladare.

În cazul în care plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere, să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de contact, la care puteţi fi de găsit.

Recomandările Poliţiei Capitalei de prevenire a furturilor din buzunare:

Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi atenţie persoanelor cu comportament suspect lângă Dvs.

Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.

Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

Nu păstraţi banii în buzunarele din spate.

Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului.

Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare pot fi îmbrăcaţi elegant şi pot avea o vârstă diferită.

REMARCĂ – pungăşia face parte din categoria infracţiunilor comise latent, de aceea metoda principală o constituie prin comiterea tainică, profitându-se de neatenţia şi nepăsarea victimei.

Dacă aţi sesizat o infracţiune sau contravenţie, apelaţi imediat la serviciul specializat 902.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților