[ X ]
[ X ]
[ X ]
Recomandările OMS pentru regiunea transnistreană – transmise Tiraspolului
9 Iunie

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic solicită Tiraspolului să vină la masa de negocieri pe subiectul sănătății pentru a fi găsite soluții de combatere și prevenire a COVID-19 și respectarea drepturilor omului, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Cristina Lesnic s-a referit la un raport al OMS după ce a fost efectuată o vizită tehnică în regiune.

„Raportul conține la multe obiective: sistemul de laborator, supravegherea riscurilor, gestionarea cazurilor, prevenirea și controlul infecțiilor, logistica achizițiilor, comunicarea privind riscurile. Fiecare obiectiv are mai multe acțiuni: instruirea personalului, utilizarea echipamentului medical, controlul și detectarea virusului. Un alt element este elaborarea procedurilor operaționale standarde, dar și consolidarea capacităților și supravegherea infecțiilor căilor respiratorii. În tot acest timp au fost organizate mai multe ședințe de lucru cu OMS și MSMPS, iar astăzi am trimis în adresa Tiraspolului setul de recomandări a OMS”, a spus Cristina Lesnic.

În acest context, vicepremierul pentru Reintegrare a cerut Tiraspolului să dea curs tuturor recomandărilor OMS pentru ca bolnavii să fie tratați eficient și corespunzător.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților