[ X ]
[ X ]
[ X ]
Recomandările Mitropoliei Moldovei pentru Paștele Blajinilor
29 Mai

Mitropolia Moldovei vine cu unele recomandări pentru cetățeni în contextul în care în zilele de 6,7 și 8 iunie vor merge la cimitir, transmite CURENTUL.

Potrivit Mitropoliei, în aceste zile vor fi oficiate, cu respectarea reglementărilor sanitare actuale, slujbe de pomenire în toate catedralele, bisericile, mănăstirile și cimitirele din țară, iar clopotele bisericilor vor fi trase în memoria celor adormiți.

Tradiția se va respecta si anul acesta, toate activitățile de omagiere vor fi restrânse.

„În primul rând, îndemnăm pe toți participanții la slujbe să țină cont de sfaturile autorităților și să respecte măsurile de siguranță și de protecție recomandate. Persoanele care s-au întors din străinătate, se află în perioada de carantină, prezintă careva simptome, sau fac parte din grupul sporit de risc, sunt rugați să se abțină de la participarea lor fizică la sfintele slujbe și să sporească în rugăciune la casele lor, aprinzând o lumânare și făcând gesturi de caritate în amintirea celor apropiați.

Îndemnăm, credincioșii să evite aglomerările tradiționale din jurul mormintelor și să respecte distanța sanitară.

De asemenea, venim cu rugămintea ca și-n acest an creștinii să se abțină de la organizarea meselor copioase în cimitire și consumul de băuturi alcoolice. Întâlnirile dintre rude și celelalte tradiții legate de această zi, vor fi săvârșite într-un cerc restrâns de oameni și în mod privat”, menționează Mitropolia Moldovei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților