[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rebeja: „Oleinicenco a găsit țapul ispășitor în dezastrul fotbalului moldovenesc – Statul!”
4 Aprilie

Deputatul Radu Rebeja menționează că după o perioadă de peste 10 ani în calitate de angajat al FMF, actualul președinte al Federației,  Leonid Oleinicenco, a găsit țapul ispășitor responsabil de dezastrul în fotbalul moldovenesc – statul, referindu-se la un interviu acordat recent unei publicații, transmite CURENTUL. 

Deputatul menționează că un conducător de Federație, cu buget anual de peste 250 mln. lei, nu vrea categoric să-și asume rezultatele rușinoase.

„De doi ani de când dnul Oleinicenco este președinte, în 19 jocuri echipa naţională nu a obținut nici o victorie! Statul e de vină!

De 30 ani FMF este o structură 100% finanțată de FIFA și UEFA, iar rezultatele actuale sunt roada muncii FMF în toți acești ani! Gestionarea incorectă a banilor externi, proiectele sterile și proiectele îndreptate doar spre fotbalul de mase, conducători și angajați incompetenți in cadrul FMF ( evident nu toţi ), dosarele penale legate de jocurile trucate pornite pe antrenori și conducători de cluburi, persoanele vizate în aceste dosare din conducerea FMF – toate aceste lucruri au adus fotbalul nostru la limita de jos a clasamentului mondial!
Din nou – Statul e de vină!”, punctează Rebeja.

De asemenea, referindu-se și la meciul Danemarca – R. Moldova, citându-l pe Oleinicenco: „E rezultatul activității structurilor Statului și celor responsibili de dezvoltarea sportului în RM!”, Rebeja spune că dumnealui recunoaște că nu este capabil să schimbe lucrurile spre bine în situația creată fără implicarea Statului.

:Poate nu era cazul nici măcar să încerce? Dar poate e cazul să plece și să vină cei care cunosc cum să ajute fotbalul și care sunt gata să-și asume responsabilitatea în privința rezultatelor?
„Футбол моя жизнь, а я хочу жить!” – așa era scris la intrarea în centrul de pregătire a tânărului jucător al echipei Nistru!
Cine nu înțelege sensul acestor cuvinte, nu este capabil să construiască și să dezvolte fotbalul!”, mai spune Rebeja.

Deputatul mai afirmă că ar vrea să vădă un comentariu de la Președintele de onoare al FMF, Pavel Cebanu, referitor la startul echipei naționale în noua campanie preliminară.

„Dumnealui, în cei de peste 20 ani în fruntea fotbalului moldovenesc, niciodată nu a învinuit Statul după înfrângerile naționalei!”, spune Rebeja.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților