[ X ]
[ X ]
[ X ]
Realizările FISM pentru anul trecut: Iată ce proiecte s-au realizat și care se află în derulare
20 Mai

La un an de când se află în funcție, directorul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Iurie Chiorescu, menționează că s-au finalizat câteva proiecte, altele sunt în derulare, transmite CURENTUL.

Iurie Chiorescu punctează în cadrul unui interviu pentru CURENTUL, că unele erau deja lansate când a venit în funcție, altele au fost lansate în timpul mandatului său.

„n acest an am avut mai multe proiecte finanțate. În cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova – am reușit să finalizăm procedura de achiziție și să identificăm contractorul pentru sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”” din mun. Comrat, UTAG, cu prețul total al contractului de 20 051 381,08 lei.

Am reușit să finalizăm cu brio Proiectul „Infrastructura socială și eficiență energetică” Faza II finanțat în cadrul Cooperării Financiare Germane cu Republica Moldova de Banca Germană de Dezvoltare „Kreditanstalt für Wiederaufbau“ (KfW);

În cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” finanțat de Banca Mondială în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, am reușit să inițiem implementarea a următoarelor sub-proiecte:

1) Lucrări civile la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”” din or. Cimișlia
2) Lucrări civile la Liceul Teoretic „Ștefan Holban”” din s. Cărpineni, r-nul Hîncești
3) Lucrări civile la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”” din or. Anenii Noi
4) Lucrări civile la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”” din mun. Strășeni
5) Lucrări civile la Liceul Teoretic „Alexandru Agapie”” din s. Pepeni, r-nul Sîngerei
6) Lucrări civile la Liceul Teoretic „Axentii Doljnenko”” din or. Vulcănești, UTAG
7) Lucrări civile la Liceul Teoretic „Andrei Vartic”” din or. Ialoveni
8) Lucrări civile la Liceul Teoretic „Petru Rareș”” din or. Soroca
9) Lucrări civile la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”” din or. Rezina.

Din Bugetul de stat în anul 2019 au fost alocate surse financiare în valoare de 5 mln. lei pentru proiectele de renovare/construcţie a blocurilor sanitare în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, care am reușit să le gestionăm și implementăm cu succes” a spus Iurie Chiorescu.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților