[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reacție: Vlad Filat și apărarea acestuia nu se așteaptă la careva ”soluții politice” pentru a-l pune în libertate
20 Iunie
Avocatul Victor Munteanu a făcut publică, astăzi, poziția ex-Premierului Vlad Filat, dar și a avocaților, în legătură cu speculațiile privind “soluția politică pe cauza Vlad Filat, informează CURENTUL.
Mai jos vedeți poziția integrală:
”În spațiul public au existat, iar în ultima perioadă mai accentuat se speculează pe o posibilă ”soluție politică” privind eliberarea domnului Vlad Filat din detenție, inclusiv prin grațiere. Cei care vorbesc despre grațiere ar trebui să știe că la baza ei trebuie să fie cererea persoanei care urmează să fie grațiată și recunoașterea vinovăției.
În acest sens, domnul Vlad Filat și apărarea acestuia nu se așteaptă la careva ”soluții politice” pentru a-l pune în libertate. Domnul Filat și-a exprimat poziția principială că nu va accepta să fie eliberat prin oricare ”soluții politice”, orice speculații la această temă, inclusiv posibila grațiere, rămîn a fi simple speculații.
Or, Vlad Filat a pledat și pledează nevinovat și îndeamnă clasa politică să găsească soluții care ar pune fundamentul unei justiții corecte, echitabile și imparțiale, cu judecători și procurori onești și liberi de oricare presiune politică, în care persoanele să beneficieze de procese de judecată în care să fie respectate ireproșabil normele legale și jurisprudența Curții europene a drepturilor omului.
Având în vedere că recent anumiți actori politici au făcut referință la condițiile de detenție și presupusele agresiuni fizice în detenția sa, domnul Filat cere expres să se înceteze orice speculații la acest capitol și să nu se promoveze neadevăruri, pentru că acestea aduc prejudicii morale părinților, copiilor și apropiaților săi.
Solicitarea domnului Vlad Filat este să nu fie folosit numele său în realizarea anumitor scopuri.
Domnul Vlad Filat și apărarea sa au toată capacitatea de a se apăra și comunica despre problemele cu care se confruntă și vom continua singuri să informăm despre parcursul cazului.
Înțelegem că sunt oameni sinceri care vor să ajute, doar că toți trebuie să înțeleagă și să conștientizeze că singurul ajutor pentru domnul Vlad Filat este o justiție funcțională, în cadrul căreia dumnealui să-și facă dreptate.
Credem că același lucru îl așteaptă și toți cetățenii Republicii Moldova”.
Andriana Cheptine

 

Inapoi la arhiva noutaților