[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reacția Primăriei Chișinău privind situația asistenților personali: Guvernul cauzează probleme grave la Chișinău, după care face politică și declară că le rezolvă
20 Martie

Primăria Chișinău a venit cu o reacție la declarațiile de astăzi ale conducerii Guvernului, informează CURENTUL. 

„Declarațiile și acțiunile celor de la guvernarea PAS se limitează la tot ce ține de municipiul Chișinău și Primăria Chișinău.

Guvernul cauzează probleme grave la Chișinău, după care face politică și declară că rezolvă aceste probleme, inclusiv este situația asistenților personali, când au tăiat finanțarea pentru acești angajați anume din municipiul Chișinău.

De acest lucru și-au dat seama și asistenții personali care erau manipulați că primăria ar fi vinovată, iar când au înțeles că a fost jocul politic al guvernării, oamenii le cer socoteală, iar ei, chipurile, rezolvă problema dând indicații tot Primăriei Chișinău și tot din bugetul municipal”, se spune în declarația municipalității.

Potrivit Primăriei, este de datoria Guvernului să asigure toți cetățenii țării în mod egal.

„Or, aducem aminte că doar Chișinău și UTA Găgăuzia au fost discriminați de Guvern și au fost tăiate acele finanțări în programul „Restart” pentru asistenții personali.

Guvernul este direct responsabil de acest lucru. Oamenii așteaptă rezultate, nu declarații politice de pe ecranele televizoarelor”, se mai spune în declarație.

Inapoi la arhiva noutaților