[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reacția PL după ședința CEC privind demiterea lui Chirtoacă
13 Septembrie

Fracțiunea Partidului Liberal (PL) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a venit cu un răspuns către cei 32 consilieri municipali care au organizat, astăzi, o ședință specială, privind referendumul de revocare a primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful PL din CMC, Ion Cebanu a declarat că, ședința de astăzi a fost un show.

„În loc să discutăm peste 1300 de proiecte, care sunt pregătite pentru ordinea de zi, ei și-au pus un singur subiect – referendumul. Le-am spus din start că este o pistă greșită, nu pentru că ne-am teme, dar – consilierii au fost mandatați să rezolve problemele cetățenilor și nu să se joace. Cu atît mai mult că, acest referendum a fost invalidat și de o instanță de judecată. Nu are temei juridic, nu are nici o logică, nu se combină cu interesul public și cel al cetățenilor”, a precizat el.

Totodată, Ion Cebanu a aminti că, liberalii au spus din start că nu vor participa la show-uri de prost gust. „Noi înțelegem mandatul, pe care ni l-au acordat cetățenii, am venit în CMC ca să rezolvăm problemele lor. Am invitat și alți colegi, au refuzat, acum să suporte consecințele. Acum, cît nu-i tîrziu, trebuie să ne apucăm de problemele curente ale municipalității”, a mai spus Cebanu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților