[ X ]
Reacția PDM la o inițiativă a sa din 2017, adoptată de către PAS: „O decizie absolut necesară”
2 Iunie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a venit cu o reacție la faptul că un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au propus modificări la legea cu privire la tichetele de masă, informează CURENTUL.

„Ne bucurăm că această inițiativă a Partidului Democrat are continuitate astăzi, iar guvernarea actuală a decis să majoreze valoarea tichetelor de masă până la 70 de lei pe zi.
O decizie absolut necesară în condițiile crizei energetice, creșterii prețurilor și a nivelului de inflație fără precedent. Tichetele de masă reprezintă o posibilitate reală de a spori accesul persoanelor cu venituri mici la o alimentație adecvată și de a stimula creșterea bunăstării fiecărui om”, au menționat democrații.
Totodată, formațiunea a amintit că, tichetele de masă – o inițiativă frumoasă a Partidului Democrat din Moldova, cu puternic impact social, a fost elaborată și implementată de echipa PDM în anul 2017.
„Scopul acestei inițiative legislative era să asigure angajaților un supliment semnificativ la salariu, care să nu fie impozitat și care să reprezinte un cost deductibil pentru angajator și anume: posibilitatea de a lua masa sau a cumpăra produse alimentare.

Totodată, tichetele de masă asigură o serie de avantaje fiscale și logistice semnificative și angajatorilor.

În decurs de 5 ani, peste 50 de mii de oameni au beneficiat de tichete de masă” – a comunicat PDM.

Amintim că, potrivit unui comunicat al Parlamentului, valoarea tichetelor de masă pentru o zi de muncă ar urma să fie majorată până la 70 de lei. Comisia administrație publică și Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a avizat ieri inițiativa legislativă a deputaților Sergiu Lazarencu, Radu Marian, Alexandr Trubca și Larisa Novac. Autorii proiectului menționează că, în prezent, valoarea nominală a unui tichet de masă nu este conformă formulei stabilite prin mecanismul de calcul, deoarece a rămas neschimbată din anul 2019. 

Inapoi la arhiva noutaților