[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reacția ministrului Chirinciuc la Moțiunea de cenzură înaintată de fracțiunea PSRM
5 Martie

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, membru al Partidului Liberal, susține că nu-i este frică de moțiunea simplă asupra reformelor din domeniul transporturilor înaintată de fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova, transmite Curentul.

Într-o postare pe facebook, liberalul califică gestul socialiștilor drept unul disperare și panică.

„De situația în care a ajuns astăzi Calea Ferată, se face responsabilă guvernarea comunistă, guvernare din care a făcut parte și actualul Președinte Igor Dodon (ex ministrul economiei,Vice prim ministru) și actualul președinte a fracțiunii partidului socialiștilor Zinaida Greceanîi (ex prim-ministru). Anume pe timpul acestora, Calea Ferată avea venituri, care în loc să fie canalizate pentru restructurarea CFM, erau furate. Mulțumită acestor personaje comuniste, actualmente socialiste, reforma CFM este în întârziere cu deja 1 deceniu”, spune Chirinciuc.

Liberalul afirmă că, deși scad dramatic volumele transportate CFM, întreprinderea a reușit să încheie anul cu profit.

„Se lobează interese meschine și atunci când se face atac la ANTA. Instituție care pentru prima dată a început adevărata luptă cu transportul ilicit de mărfuri și persoane. În aceste circumstanțe este evident că deranjez și devin foarte incomod celor a căror interese nu mai pot fi protejate. Cu mai multe detalii ne vedem în Plenul Parlamentului stimați deputați socialiști!”, conchide ministrul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților