[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reacția lui Ilan Șor privind protestul de azi din PMAN
6 Decembrie

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a criticat-o dur pe președinta aleasă Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, pentru decizia sa de a organiza în plină pandemie o acțiune de protest. Șor susține într-o postare pe Facebook că președinta aleasă a dat dovadă de un nihilism revoltător și că ea ar trebui să-și asume eventualele decese din cauza Covid-19 și numărul de persoane infectate cu Covid-19 în perioada de după protest.

„Maia Sandu nici măcar nu a intrat oficial în funcție, dar a dat dovadă de un nihilismul revoltător. În timp ce țara înregistrează antirecord după antirecord la infectări, ea a adunat oamenii în piață. Chipurile pentru „consultări”. Anume această acțiune – convocarea cetățenilor în plină epidemie – demonstrează că ea chiar și dacă are nevoie de o consultație, atunci de una exclusiv la un psihiatru”, a scris Șor în postarea sa de pe Facebook.

Ilan Șor menționează că la respectiva acțiune de protest au fost încălcate toate normele antiepidemice, nu a fost respectată distanța fizică, iar printre protestatari s-au numărat și multe persoane cu vârsta de peste 64 de ani – categoriile cele mai vulnerabile la virus.

„Este, oare, Sandu gata să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea lor? Iar pentru cei care vor fi infectați de către cei care ulterior vor reveni în localitățile din țară? Pentru mine este evident faptul că fiecare caz de deces de Covid-19, care va urma în perioada următoare, va fi pe conștiința ei. Dacă mai au sens aceste cuvinte pentru un cinic și nihilist precum este președintele ales”, a mai scris Ilan Șor.

Precizăm că acțiunea de protest a fost organizată la apelul președintei alese Maia Sandu. Maia Sandu și PAS insistă pe demiterea imediată a Guvernului și organizarea alegerilor anticipate. Deși organizatorii au anunțat că la protestul din PMAN au participat aproape 50 de mii de cetățeni, numărul lor real a fost de cel mult 5000, potrivit observatorilor independenți. Recent, Ilan Șor a declarat că formațiunea sa politică, la fel, pledează pentru anticipate, dar că organizarea lor trebuie făcută civilizat. Șor a propus ca partidele parlamentare să se așeze la masa de dialog pentru a stabili data organizării alegerilor.

Inapoi la arhiva noutaților