[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reabilitarea drumului național Hâncești – Lăpușna – M1: Progresul este de peste 19%
2 Septembrie

Raportul privind implementarea Planului de Acțiuni semnat cu antreprenorul străin Evrascon JSC (Azerbaijan), contractat pentru reabilitarea drumului național R33 Hâncești – Lăpușna – M1 (km 0 – 37,2) în baza contractului internațional a fost publicat de către ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor”, transmite CURENTUL.

În raportul pentru luna iulie 2017, privind implementarea Planului de Acțiuni pentru reabilitarea drumului menționat, sunt expuse acțiunile Beneficiarului, Inginerului Supervizor și Antreprenorului. În raportul anexat, acțiunile realizate sunt marcate cu culoarea verde, și respectiv, acțiunile nerealizate – în culoarea roșie (vezi anexa).

Progresul lucrărilor constituie 19,17%.

În cadrul realizării contractului privind reabilitarea drumului R33 Hîncești – Lăpușna – M1, Antreprenorul Evrascon JSK, a încălcat prevederile Planului de Acțiuni privind:

elaborarea Detaliilor de Execuție pentru relocarea utilităților;

aprobarea subantreprenorilor pentru executarea lucrărilor de relocare a utilităților, cum ar fi:

rețelelor de apă și canalizare;

telecomunicațiilor.

asigurarea materialului în stoc pentru executarea lucrărilor de drum;

mobilizarea personalului;

aprobarea sectorului experimental pentru stratul de uzură.

Încălcările menționate indică asupra incapacității Antreprenorului Evrascon JSC de a respectă angajamentele asumate în Planul de Acțiuni pentru ameliorarea situației șantierului, semnat cu Î.S.„Administrația de Stat a Drumurilor”, și de a respecta prevederile contractuale privind reabilitarea drumului național R33, cu lungimea de 37,2 km.

Raportul îl puteți vedea accesând aici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților