[ X ]
[ X ]
[ X ]
Răspunsul CEC pentru expertul Ștefan Gligor cu privire la accesul la informațiile cu privire la înregistrarea prealabilă în Federația Rusă
23 Septembrie

Expertul în politici publice, Ștefan Gligor, a depus la CEC, cu alți activiști civici, o cerere la CEC prin care a cerut acces la informațiile cu privire la înregistrarea prealabilă în Federația Rusă. Ștefan Gligor a primit refuz din partea CEC, transmite CURENTUL.

Potrivit răspunsului Președintelui CEC, Dorin Cimil, cererile scrise au fost transmise pentru verificare Ministerului Afacerilor Interne; Înregistrările în format electronic sunt verificate de Serviciul Informație și Securitate; cât privește accesul cetățenilor la înregistrările respective, CEC a solicitat opinia Centrului Național pentru Protecția Datelor Personale cu privire la posibilitatea și condițiile acordării accesului la aceste informații.

„Cu alte cuvinte, Cimil a refuzat accesul nostru la inregistrarea prealabila si este un mincinos si um fricos. De ce mincinos? Pentru ca m-a asigurat in direct la TV8 ca va asigura accesul. De ce fricos? Pentru ca am fi demonstrat ca este angajat politic impreuna cu majoritatea membrilor CEC si serveste interesele socialistilor si nu interesele oamenilor. Si mai e fricos pentru ca s-a temut sa-si dea demisia de onoare pentru comportament partinitor si proasta organizare a alegerilor, deja atat de evidenta.

In concluzie nu am dubii ca CEC a acceptat mii de cereri prealabile falsificate prin furtul datelor personale si crearii adreselor postale false pentru inregistrarea electronica si furtul datelor personale pentru falsificarea cererilor scrise.

Avem investigatii jurnalistice care aduc probe si zeci de oameni care declara ca nu cunosc nimic desi sint inregistrati pentru alegeri in Federatia Rusa”, menționează Ștefan Gligor.

Totodată, Ștefan Gligor, afirmă că Președintele CEC, Dorin Cimil ar trebui să-și de-a demisia și să spună oamenilor adevărul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților