[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rapperul rus Morgenstern vine la Chișinău! Cât costă biletele la concert
21 Ianuarie

Rapperul rus Morgenstern organizează la Chișinău primul său concert solo. Evenimentul este stabilit pentru luna mai, însă data exactă va fi cunoscută mai târziu, transmite CURENTUL. 

Concertul se va desfășura în aer liber, pe Sport Arena Manej din Chișinău.

Biletele pot fi achiziționate prealabil pe Afisha.md:
• Main zone – 400 de lei;
• Fan zone – 600 de lei;
• Vip zone – 1200 lei.

Morgenstern este un tânăr interpret, care la 22 de ani a reușit să se afirme în domeniul muzicii și să devină recunoscut în întreaga lume.

„Am făcut cel mai ascultat album al anului. 10 piese au ajuns în top. Am filmat opt videoclipuri, fiecare cu peste 10 milioane de vizualizări. Am deschis un restaurant în centrul Moscovei. Am devenit femeia anului. Am intrat pe lista Forbes ”, a enumerat Morgenstern realizările sale.

Prima lui piesă a fost lansată în 2010, însă s-a făcut celebru datorită videoclipurilor parodice din cadrul proiectului „EasyRep” de pe YouTube, în care acesta demonstra cât de rapid și simplu se produc hiturile rap cu milioane de vizualizări ale altor artiști.

Tânărul a studiat o perioadă la Universitatea Tehnică de Aviație de Stat Ufa, la Departamentul de Informatică și Robotică, dar nu a rămas satisfăcut de studii. Pentru a-și întrerupe definitiv drumul spre biroul obișnuit, Morgenstern și-a făcut pe față tatuaj sub forma numărului „666”.

Pe 17 februarie 2018, muzicianul a lansat mini-albumul său de debut „Hate Me”, precum și un videoclip pentru piesele „Wild” și „Insomnia”. În august 2018, acesta a realizat un adevărat spectacol, distribuind un videoclip cu integrare publicitară și un ecran negru, iar după ce a primit 500 de mii de ruble pentru aceasta, a ars demonstrativ 100 de mii de ruble, ceea ce i-a adus și mai mulți susținători. Pe 2 septembrie el a lansat un videoclip „Vot tak”, care începând cu 4 septembrie, a fost inclus în TOP-8 al celor mai populare compoziții muzicale din rețeaua socială VKontakte.

Începând din 2019, rapperul produce piese în continuu: YUNG HEFNER (36 de milioane de vizualizări), „Nu-mi pasă” împreună cu artista casei de producție Black Star Klava Koka (53 de milioane de vizualizări), „Sad Song” cu Kreed (55 de milioane de vizualizări).

La 17 ianuarie 2020 a lansat albumul „Legendary Dust”, care a fost înregistrat într-o săptămână pe fluxul său live.

Albumul a devenit cel mai de succes din cariera lui Morgenstern, câștigând un milion de stream-uri pe VK în prima jumătate de oră de lansare și cinci milioane de stream-uri în unsprezece ore. În primele două zile după lansare, albumul a fost ascultat pe VK de peste 21 de milioane de ori, ceea ce reprezintă un record pentru această rețea socială.

La 25 iunie 2020, versiunea rusă a revistei Forbes a publicat lista „celor mai de succes 40 de stele ale Rusiei”, în care Alisher Morgenstern a ocupat locul 21 cu venituri anuale totale de 1,5 milioane de dolari.

Morgenstern lucrează ca antreprenor individual, fără a semna contracte cu casele de producție. Cel mai popular videoclip „New Merin” a adus interpretului 3 milioane de ruble în șase luni, integrarea în videoclipul său costând aproximativ 5 milioane de ruble.

Albumul „Legendary Dust” pentru primele trei luni ale anului 2020 i-a adus artistului, din spusele sale, 12,5 milioane de ruble.

Pagina de Instagram a artistului este urmărită de peste 6 milioane de utilizatori.

Doina Buruiană 

Inapoi la arhiva noutaților