[ X ]
[ X ]
[ X ]
Raportul săptămânii a inspectorilor ANSA: Peste 19 kg de produse alimentare au fost nimicite
5 Februarie

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate 58 de controale oficiale în domeniul protecției și sănătății plantelor, verificate 2 depozite de cereale și 11 depozite pentru păstrarea produselor de uz fitosanitar și fertilizanți, transmite CURENTUL.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 63 ferme de întreținere a animalelor, 2 puncte de ameliorare și reproducere a animalelor, 4 abatoare, 6 puncte farmaceutice, 4 depozite de furaje, 7 puncte de colectare a laptelui și 6 magazine specializate în comercializarea cărnii și a produselor din carne.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 111 unități comerciale, 19 blocuri alimentare de la instituțiile școlare și preșcolare și 44 de întreprinderi de alimentație publică.

În urma controalelor efectuate au fost depistate 91 de neconformități, întocmite 98 de prescripții,  29 procese verbale de contravenție, aplicate sancțiuni în valoare de peste 25 de mii de lei și nimicite 19,5  kg de produse alimentare neconforme.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților