[ X ]
Raport privind tragedia de la aeroport: șeful Poliției de Frontieră a primit mustrare aspră, secretarul de stat de la MAI – demis
4 Septembrie

Secretarul de stat din cadrul Ministerul Afacerilor Interne responsabil de implementarea politicilor de la frontieră va fi demis, iar șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, s-a ales cu „mustrare aspră”, urmare a incidentului tragic din 30 iunie curent, când au decedat două persoane. Despre aceasta a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă ministrul de Interne, Adrian Efros.

Ministrul a declarat că, urmare a anchetelor realizate urmare a incidentului, au fost constatate o serie de deficiențe și lacune, precum management defectuos, dotare insuficientă, lipsa reglementărilor pentru situații de criză etc.

„Au fost sancționați disciplinar 9 angajați – 5 angajați au fost sancționați cu mustrare aspră, iar 4 angajați – cu concediere. Șeful Poliției de Frontieră a fost sancționat cu mustrare aspră. Și vom înainta un demers Guvernului pentru ca secretarul de stat responsabil de politicile în domeniu să fie demis”, a relatat oficialul.

Totodată, Adrian Efros a spus că „mustrarea aspră” pentru șeful Poliției de Frontieră este pentru o perioadă de 9 luni și implică o serie de restricții, inclusiv financiare și de avansare în funcție.

Inapoi la arhiva noutaților