[ X ]
[ X ]
[ X ]
Răpirea ex-judecătorului ucrainean Ceaus discutată la ședința Comisiei de securitate, apărare și ordine publică
15 Aprilie

În cadrul ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, a fost abordat subiectul în ceea ce privește siguranța cetățeanului și a securității statului. Este vorba despre răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, din inima Chișinăului,  transmite CURENTUL. 

Președintele Comisiei, Sergiu Sârbu, a decis audierea reprezentanților Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului Afacerilor Interne și a Procuraturii Generale, pentru a afla mai multe informații despre dispariția unui cetățean străin din țara noastră.

„Audierile au avut loc cu ușile închise, iar informațiile care au fost prezentate nu pot fi publicate, deoarece Legea cu privire la secretul de stat nu ne permite asta. Totuși, nu am aflat prea multe, iar unele întrebări rămân în continuare fără răspuns. Reprezentanții Procuraturii Generale au refuzat să participe la aceste audieri.

Cu această ocazie, am constatat că unele instituții ale statului sunt mai active decât celelalte. Altele sunt pasive sau chiar refuză orice colaborare privind acest caz revoltător.

În mod subiectiv, se creează impresia că cineva încearcă să mușamalizeze cazul Ceaus. Sper să greșesc, dar dacă se va demonstra faptul că unele instituții ale statului au vreo implicare în răpirea judecătorului ucrainean, atunci este extrem de grav.

Noi suntem interesați ca adevărul despre acest caz să iasă la iveală cât mai curând. Totodată, vrem ca instituțiile responsabile să-și facă onest meseria și să ne asigure că putem trăi în siguranță”, spune Sergiu Sârbu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților