[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rămâi mască! Maternitatea din Hâncești renovată capital. La sigur ai vrea să naști aici
9 Noiembrie

Graţie unor investiţii colosale făcute acum câţiva ani, Centrul Perinatologic Hânceşti, după o reparaţie capitală, a devenit unul de nerecunoscut, având condiţii excelente, mai bine zis, de cinci stele pentru naşteri. Edificiul nou-nouţ e dotat cu mobilier nou, dar şi cu utilaj medical de performanţă.

„Evident, că nașterea unui copil trebuie să fie cel mai important și mai fericit eveniment din viața oricărei femei, de aceea la dotarea saloanelor s-a pus accent pe confort şi comoditate – a declarat pentru CURIER Petru Cibotari, directorul IMSP Spitalul raional Hânceşti.

Respectiv, toate cele 7 saloane din Secţia de naşteri sunt de câte o persoană, în care sunt incluse: sala de naşteri, (dotată cu masă pentru primirea nașterilor dar și aparat pentru respirația mecanică), sala de odihnă după naştere, blocul sanitar, toate condițiile fiind pentru confortul mamei și al viitorului bebeluș. Aici sunt plasate gravidele pregătite pentru naştere, unde într-o ambianţă relaxantă şi liniştită i se monitorizează naşterea, apoi şi starea mamei, şi nou-născutului timp de câteva ore sau chiar zile în dependenţă de terapia durerii şi îngrijirea postoperatorie. După care, aceştia sunt strămutaţi în Secţia de neonatologie, unde mamei şi bebeluşului i se acordă asistenţă medicală postnatală, dar şi investigarea completă a nou-născutului.

În Secţia neonatologie, aceleaşi condiţii excelente de internare, saloane spaţioase şi luminoase, a câte două-trei paturi pentru mame şi pătuţuri pentru nou-născuţi, precum şi bloc sanitar individual pentru fiecare salon.

Pe lângă reparaţia euro a maternităţii, aceasta a fost dotată cu mobilier nou, dar şi echipament medical modern. „Suntem pregătiţi în eventualitatea apariţiei oricăror abateri la naştere, sau după, grație unității de terapie intensivă neonatală, îndeosebi în cazul naşterilor premature, care în ultima perioadă sunt destul de frecvente. În acest sens, dispunem de incubatoare noi pentru copiii născuţi prematur – menţionează şefa Secţiei Neonatologie Mariana Schipschi. „Totodată, oferim investigarea completă a nou-născutului prin ecocardiografie, audiometrie, investigaţii pentru boli metabolice, etc.”.

sursa: curierul.md

Inapoi la arhiva noutaților