[ X ]
[ X ]
[ X ]
Radu Rebeja îi solicită lui Leonid Oleinicenco să-și de-a demisia de onoare: „Nu respectă prevederile statutare ale FMF”
3 Februarie

Fostul fotbalist, Radu Rebeja, fost candidat la șefia Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), îi solicită președintelui ales al FMF, Leonid Oleinicenco să-și depună demisia de onorare pe motiv că nu respectă prevederile statutare și regulamentele FMF, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Radu Rebeja afirmă că conform Statutului FMF pentru funcția de Președinte FMF poate candidă persoana care întrunește prevederile Art. 36 lit. f): a activat în domeniul fotbalistic în cadru FMF sau al unui membru afiliat la FMF cel puțin în ultimii 3 ani consecutivi în funcție de conducere (președinte, secretar General, vicepreședinte, membru al Comitetului Executiv sau funcție similară acestora ca și competență), iar funcția de Director Executiv deținută de Olenicenco nu este o funcție de conducere conform prevederile statutare FMF.

„Funcții de conducere conform Statutului FMF sunt: președinte, secretar general sau membru a comitetul executiv (vicepreședinții fac parte din comitetul executiv). Conform Art. 36.11 din statutul FMF, o noua funcție de conducere poate fi creată numai prin reglementare statutară. Statutul FMF nu prevede așa funcție ca director executiv.

Nici atribuțiile îndeplinite de dl Oleinicenco ca Director Executiv nu pot fi asimilate ca funcție de conducere.

Conform Art.42.2 lit k) și Art.42.3 din Statutul FMF, Președintele federației poate delega atribuțiile sale numai unui vicepreședinte sau unui membru a comitetului executiv, iar la rândul sau Comitetul Executiv conform Art.40.2 poate delega atribuțiile sale doar Președintelui FMF.

Dl Olenicenco nu a deținut funcția de Vicepreședinte sau membru a Comitetului Executiv, astfel, nici nu putea avea competențe de conducere”, menționează Radu Rebeja.

Astfel, deputatul îi solicită președintelui ales al FMF să-și dea demisia.

„În data de 22.01.2021 în cadrul Congresului Ordinar XIX de dare de seama și alegere a organelor de conducerii ale FMF, conform comunicatului FMF: Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal pentru următorii 4 ani.

În aceste condiții cu încălcarea flagranta a statului FMF dl Olenicenco și-a impus candidatura și sa înregistrat ca singurul candidat la alegerile din 22.01.2021. Așa zisele alegeri fiind desfășurate cu ușile închise și fără prezenta reprezentanților mass-media, astfel de acțiuni sunt contrar principiilor de transparență.

Demnitate, Fair Play, curaj și respect sunt principiile de baza în fotbal.

Fac apel către dl Olenicenco pentru a-și depune demisia de onoare având în vedere că Președintele FMF are obligația, conform Art.42.2 lit.m): să verifice aplicarea și respectarea Statutului și regulamentelor FMF.

Conform Art.6.1 din Statut: Organele și oficialii FMF trebuie sa respecte pe parcursul desfășurării activității sale, prevederile Statutului, codurilor (inclusiv Codul de Etica) regulamentelor, directivelor, deciziilor FIFA, UEFA și FMF”, mai menționează deputatul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților