[ X ]
[ X ]
[ X ]
Radu Musteața, la evenimentul privind implementarea DCFTA în R. Moldova, a vorbit despre realizările ANSA privind implementarea măsurilor sanitare și fitosanitare
20 Ianuarie

Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Radu Musteața, a participat la evenimentul „7 ani de implementare a DCFTA în Republica Moldova: rezultate înregistrate și priorități în perioada următoare”, care s-a desfășurat în format de videoconferință, informează CURENTUL cu referire la ANSA.

Potrivit informațiilor, evenimentul a fost deschis de către E.S. Janis MAZEIKS, Ambasadorul Delegației Uniunii Europene la Chișinău, care a menționat faptul că Republica Moldova a înregistrat progrese vizibile privind facilitarea comerțului pe piața Uniunii Europene, în pofida tuturor circumstanțelor și provocărilor din aceasta perioadă de 7 ani. Totodată, Dl Ambasador și-a exprimat încrederea privind evoluția economiei Republicii Moldova și în următorii ani.

În alocuțiunea sa, Radu Musteața a trecut în revistă realizările Autorității privind implementarea măsurilor sanitare și fitosanitare (SPS) și prioritățile Agenției pentru anul 2022, menționând faptul că extinderea listei produselor agroalimentare exportate pe piața Uniunii Europene, rămâne a fi unul din obiectivele primordiale ale instituției. Directorul General a adus la cunoștința participanților și provocările pentru anul 2022, cum sunt misiunile de audit ale Comisiei Europene, ce urmează a fi efectuate cu prezența fizică a experților europeni.

Amintim că, pe data de 27 iunie 2021 s-au îmlinit 7 ani de la semnarea Acordului de Asociere între RM-UE. Noutatea acestui document legal a constat în caracterul său complex și ambițios, și anume cooperarea în diferite domenii de activitate de interes reciproc inclusiv stabilirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLASC/DCFTA). Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) este un acord între UE și Republica Moldova care urmărește o relație comercială preferențială, bazată pe condiții mutual avantajoase, acordând fiecărei din aceste părți un acces mai bun pe piață.

Inapoi la arhiva noutaților