[ X ]
[ X ]
[ X ]
Radu Marian, în Marea Britanie: Am discutat despre investigarea infractorilor și oligarhilor moldoveni aflați în această țară
6 Octombrie

Deputatul PAS, Radu Marian, se află la Conferința Partidului Conservator al Marii Britanii, în Manchester, unde a avut mai multe întâlniri și discuții cu deputați și oficiali ai Regatului Unit, printre care deputatul Andrew Rosindell și deputata Wendy Morton, Ministra pentru Vecinătate Europeană și America, transmite CURENTUL.

Deputatul spune că un subiect important pe care l-am abordat ține de suportul pe care îl poate oferi Regatul Unit în vederea investigării infractorilor și oligarhilor moldoveni aflați pe teritoriul acestei țări, cetățeni care sunt sau au fost implicați în spălare de bani și alte acte ilegale.

„Interlocutorii mei și-au exprimat interesul pentru a ne susține eforturile pentru a realiza acest lucru. Am discutat și despre Acordul de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare Moldova-Marea Britanie, care va intensifica relațiile comerciale și politice dintre țările noastre. Acordul a fost semnat recent și urmează a fi ratificat în cel mai scurt timp în Parlament”, spune Radu Marian.

De asemenea, deputatul a mulțumit oficialilor britanici pentru suportul oferit mass-mediei independente din Moldova în ultimii ani. El a mai spus că a primit asigurări că guvernul britanic va susține în continuare țara noastră în recuperarea și urmărirea banilor care au fost furați în Republica Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților