[ X ]
[ X ]
[ X ]
R. Moldova tinde să sporească securitatea furnizării energiei în sectorul energetic
23 Noiembrie

Aspectele implementării Regulamentului UE privind liniile directoare pentru infrastructurile energetice transeuropene au fost discutate la Chișinău în cadrul unui atelier de lucru cu participarea specialiștilor din domeniul energetic din țară și a unui grup de experți ai Secretariatului Comunității Energetice, transmite CURENTUL.

Obiectivele principale ale Republicii Moldova în sectorul energetic țin de sporirea securității furnizării energiei prin diversificarea surselor de energie și asigurarea unor servicii accesibile și fiabile.

Guvernul, cu susținerea BERD, a progresat rapid în direcția implementării proiectului de interconectare Isaccea – Vulcănești – Chișinău, la moment studiul de fezabilitate pe această direcție fiind practic finalizat și urmează ultimele coordonări.

La rândul său, experții Secretariatului Comunității Energetice și-au arătat încrederea că Republica Moldova va transpune și implementa în timp util Regulamentul 347/2013, astfel consolidând cadrul normativ național pentru promovarea mai facilă a proiectelor prioritare de infrastructură energetică.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților