[ X ]
R.Belarus – interesată să importe mărfuri din R.Moldova
13 Septembrie

Republica Belarus este interesată de importul de mere și struguri din Republica Moldova. Despre aceasta s-a discutat astăzi în cadrul Forumului de afaceri Moldova-Belarus, informează CURENTUL.

Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), a declarat că Republica Moldova va colabora și, în continuare, cu Belarus în ceea ce privește exportul mărfurilor.

„Mă bucur că în ultimii ani am avut întâlniri fructuoase cu Republica Belarus și că am reușit să menținem relații de colaborare. Mă bucur că sunteți astăzi aici, pentru că relațiile bilaterale dintre aceste două state reprezintă un avantaj pentru economia țării noastre. Noi ne-am convins că R. Belarus este interesată să investească și să colaboreze cu R. Moldova, de aceea vom ne dorim ca să colaborăm și mai departe. Sper ca întâlnirea de astăzi să ne ofere un nou impuls, o motivație ca să mișcăm lucrurile înainte”, a spus Harea.

Galina Gorbacevschi, reprezentanta Republicii Belarus, a accentuat importanța colaborării dintre aceste două state. „Suntem din nou aici, în Republica Moldova, pentru a discuta și a găsi noi oportunități de colaborare. Noi dorim să găsim noi parteneri de colaborare, în special în ceea ce privește schimbul de mărfuri și putem spune clar că ne interesează merele și strugurii. Cred că, pe parcursul timpului Republica Moldova s-a convins că Belarus reprezintă un partener de afaceri de încredere, de aceea o bună colaborare și în continuare reprezintă un avantaj pentru ambele state”, a spus oficialul.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților