[ X ]
[ X ]
[ X ]
PUN vine cu patru cerințe față de guvernare, pentru a preveni agravarea crizei politice și economice
13 Aprilie

Partidul Unității Naționale (PUN) susține că, criza politică, medicală, economică și socială provocată de Coronavirus este fără precedent în istoria umanității, pentru că are un impact global major, a cărui durată și efecte sunt dificil de estimat, informează CURENTUL.

„PUN a avut diverse implicări publice și politice în actualul context dificil generat de pandemie, încercând să găsească un echilibru între critica față de măsurile întreprinse de guvernare, propunerile făcute pentru redresarea situației și încurajarea societății, prin diferite măsuri de susținere a medicilor, spitalelor și altor instituții sociale. Am demonstrat această moderație politică dintr-un gest de înțelegere și compromis, pentru a nu îngreuna guvernării eforturile de depășire a pandemiei, deoarece prioritatea principală era și rămâne salvarea vieților omenești. Criza ne-a demonstrat, odată în plus, incapacitatea și nepregătirea R. Moldova de a răspunde adecvat provocărilor și de a-și proteja cetățenii”, se spune într-un comunicat de presă.

PUN vine cu patru cerințe față de actuala guvernare, într-un efort comun de a preveni agravarea crizei politice, economice, sanitare și sociale în care se află RM:

1. Clasa politică, dar în mod explicit guvernarea, trebuie să înceteze exploatarea pandemiei în scopuri electorale și politice.

2. Atacurile, remanierile și hărțuirile întreprinse de guvernare contra medicilor și angajaților din sistemul medical, care poartă greul acestui război contra pandemiei, trebuie să înceteze imediat; Medicii infectați trebuie tratați egal, indiferent de contextul infectării și dincolo de supozițiile rele sau imaginării ale guvernării.

3. Facem apel la stoparea hărțuirii și amenințării primarilor și consilierilor PUN angajați în lupta pentru contracararea pandemiei.

4. Considerăm că la moment cea mai mare preocupare pentru cetățenii R. Moldova este stoparea răspândirii virusului. Din acest punct de vedere există o responsabilitate comună a guvernării și a cetățenilor, care trebuie să acționeze solidar pentru contracararea acestei provocări.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților