[ X ]
[ X ]
[ X ]
PUN, la CSJ: Ne dorim foarte mult ca Traian Băsescu să fie restabilit în drepturile sale – în calitate de cetățean al Republicii Moldova
10 Octombrie

Partidul Unității Naționale (PUN), astăzi, a organizat un flashmob în fața Curții Supreme de Justiție, în susținerea lui Traian Băsescu, informează CURENTUL.

De menționat că, astăzi, Curtea Supremă de Justiție va examina dosarul lui Traian Băsescu cu privire la cetățenia Republicii Moldova.

Prim-Vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Ana Guțu, a comunicat mai multe detalii cu privire la manifestația organizată. „Curtea Supremă de Justiție va examina, în calitate de ultimă instanță, dosarul lui Traian Băsescu versus Igor Dodon și se va pronunța în problema cetățeniei Republicii Moldova pe care i-a acordat-o președintele Timofti – președintelui Traian Băsescu”, a precizat ea.

În același timp, Guțu s-a referit la obiectivitatea justiției din Republica Moldova. „Suntem convinși că disputa aceasta este una nedreaptă, fiindcă Igor Dodon a emis decretul de retragere a cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu pe criterii politice. Din păcate, primele instanțe au statuat că, Igor Dodon a avut dreptate. Sperăm că astăzi Curtea Supremă de Justiție ar putea da dovadă de corectitudine și obiectivitate și să demonstreze că în Republica Moldova, totuși, justiția are un cuvânt a spune”, a declarat ea.

Prin urmare, ea a comunicat mai multe detalii cu privire la ședința de astăzi. „Am înțeles că la 16:00 va fi publicat pe site această decizie și ne dorim foarte mult ca Traian Băsescu să fie restabilit în drepturile sale – în calitate de cetățean al Republicii Moldova, ca să fie liderul unioniștilor la alegerile parlamentare din 2019. Ne dorim dreptate pentru Traian Băsescu și Unirea Republicii Moldova cu România, pentru ca DNA și justiția să treacă Prutul și să pună capăt dezmățului, care astăzi are loc în instituțiile judecătorești din Republica Moldova”, a conchis Guțu.

De menționat că, Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova pe 20 octombrie 2016, în urma unui decret semnat de fostul preşedinte moldovean, Nicolae Timofti, iar procesul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu a fost declanşat de preşedintele Igor Dodon.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților