[ X ]
[ X ]
[ X ]
PUN: Facem apel la toți cetățenii de bună credință să înțeleagă pericolul ce ne paște
23 Februarie

Partidul Unității Naționale (PUN) susține că, duminica aceasta, „cu toții vom decide dacă vom permite Basarbiei să își continue drumul spre România și Uniunea Europeană sau o vom ancora din nou în estul putinizat”, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, președintele executiv al PUN, Anatol Șalaru, a scris că, foarte mulți au primit cu dezamăgire și acuze decizia PUN de a nu participa în alegeri și de a sprijini blocul ACUM.

„Această decizie a avut la bază exclusiv pericolele la care este supusă Republica Moldova în cazul venirii la putere a PSRM. După cum ați văzut, Igor Dodon a prezentat deja partenerilor externi planul de federalizare al Republicii Moldova. Documentul apărut este unul real și este însoțit și de alte documente, încă ne publice, ce vizează inclusiv păstrarea pe termen nelimitat a trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova ca și garant al viitoarei federații. Alegațiile despre cum vor reprezenta unii competitori electorali unionismul in Parlamentul Republicii Moldova, în timp ce Dodon prezintă proiectele de distrugere și subjugare a acestui teritoriu Federației Ruse, fie dovedesc infantilism politic, fie sunt de rea credință. În aceste alegeri se decide nu unirea ci dacă Republica Moldova va mai exista în formă de stat democratic. De aceste alegeri depinde nu unirea ci dacă pe Prut va cade sau nu iarăși cortina de sârmă ghimpată. Federalizarea Republicii Moldova, reintroducerea invenției sovietice ”limba moldovenească” în grafie chirilică sau aderarea la uniunea vamala eurasiatică sunt elemente de program care va fi implementat de PSRM dacă această formațiune prin lenea noastră și orgoliul unora vor ajunge la putere. Fac apel la toți cetățenii de bună credință să înțeleagă pericolul ce ne paște, să ne mobilizăm la vot și să acordăm încrederea și votul nostru blocului electoral ACUM”, a scris Șalaru.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților