[ X ]
[ X ]
[ X ]
Publicitatea exterioară din Moldova, la standarde europene. Ce va organiza o agenție de publicitate de Ziua Internațională a Teatrului
24 Martie

Publicitatea exterioară poate fi creativă. În acest sens, pe data de 27 martie, de Ziua Internațională a Teatrului, Fondatorul Business Pages, directorul companiei de publicitate Trendseter, Andrei Jicol și agenția de publicitate Varo-Inform, împreună cu Teatrul Rus Dramatic de Stat Anton Cehov, vor organiza un eveniment inedit. În această zi actorii vor ieși în stradă.

Performance-ul „Teatrul Cehov schimbă orașul” va avea loc chiar în centrul Chișinăului. Pe o rampă teatrală improvizată ad-hoc, actorii vor spune poezii, fragmente din povestiri, dar și vor juca scene din îndrăgitele spectacole ale Teatrului Cehov. Anton Cehov, Sławomir Mrożek, Don Nigro și Mihai Eminescu „vor vorbi” cu vocile actorilor Vera Mariancik, Iurii Andriușcenko, Natalia Cornigruță, Olga Kosnițer, Ecaterina Brausova, Alina Grinevici, Artiom Goncarov și Ecaterina Boldescu.

Prima parte a evenimentului deja a fost realizată. Agenția de publicitate Varo-Inform a venit cu inițiativa și a pus la dispoziție o tumbă de afiș în care este instalat un manechin. Astfel, oamenii sunt îndemnați să meargă la teatru mai des, iar Ziua Internațională a Teatrului este sărbătorită într-un mod mai deosebit.

BP l-a întrebat pe Andrei Jicol care este scopul acestui eveniment și de ce a hotărât el, în calitate de om de afaceri, să se implice în acest proiect:

”O publicitate într-un oraș modern trebuie să joace rolul unui mobilier urban, să aibă calitatea unui decor orășenesc, doar atunci ea poate întruni atât calități de utilitate publică, cât și interese de business, adică promovarea businessului.

Noi am vrut să arătăm că o publicitate creativă poate înfrumuseța locul în care se află, iar ceea ce am realizat noi cu Teatrul este ceva unic și nu s-a mai realizat nicăieri în lume”, a spus Andrei Jicol.

Astfel, pe 27 martie, actorii vor transforma strada într-o scenă teatrală, scenografia va fi una urbană, fundalul muzical va fi compus din zgomotele orașului, iar ei vor comunica cu spectatorii în mod inedit.

Evenimentul se va desfășura în parcul Catedralei, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Pușkin, între orele 16.00 și 17.00.

Totodată, evenimente teatrale vor mai avea loc și la intersecția străzilor 31 August cu Pușkin, unde fiecare doritor se va putea fotografia cu diferite personaje literare.

Inapoi la arhiva noutaților