[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM va semna un acord de colaborare cu Partidul Comunist din China
7 Februarie

Președinta Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong. Despre aceasta ea a anunțat pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.

Zinaida Greceanîi a declarat că i-a înmînat Ambasadorului un mesaj de felicitare, cu prilejul celei de-a 25-a aniversări din ziua stabilirii relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Populară Chineză.

„Apreciem relaţiile pe care le avem cu Republica Populară Chineză – una dintre cele mai influente puteri mondiale. Suntem siguri că avem ce învăța din experienţa Chinei. Am discutat chestiuni ce ţin de colaborarea bilaterală între Partidul Comunist Chinez şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, pronunțîndu-ne pentru extinderea relaţiilor de cooperare. L-am invitat pe Zhang Yinghong să viziteze organizaţiile de partid locale ale PSRM”, a precizat socialista.

Totodată, Greceanîi a menționat că, pentru perioada imediat următoare, au convenit să demareze pregătirile pentru semnarea unui acord de cooperare bilateral între Partidul Comunist Chinez şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.

„În cadrul programului de cooperare bilaterală, Ambasadorul Republicii Populare Chineze a invitat delegaţia PSRM să viziteze China în a doua jumătate a anului curent”, a conchis Greceanîi.

De menționat că, astăzi Zinaida Greceanîi își sărbătorește ziua de naștere. Ea împlinește 61 ani.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților