[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM va înainta propriul candidat la funcția de primar general al Chișinăului
18 Mai

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va avea propriul candidat la funcția de primar al capitalei. Despre aceasta a anunțat conducerea formațiunii în cadrul unui briefing de presă susținut în fața Primăriei Chișinău, informează CURENTUL.

„Noi considerăm că avem dreptul moral și politic să conducem Primăria capitalei, deoarece majoritatea schimbărilor pozitive din ultima vreme au avut loc cu implicarea socialiștilor. De aceea, în scurt timp noi vom lansa o campanie de informare despre proiectele realizate cu susținerea PSRM. Cetățenii trebuie să știe despre asta”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, el a amintit că, Ion Ceban, actualul primar, a fost ales în funcție, fiind în PSRM și a realizat programul partidului.

„Din păcate, Ion Ceban s-a îndepărtat de partidul care l-a făcut primar, dar și de electoratul de pe eșichierul stâng, care l-a votat. Și Dumnezeu cu el! Dar, noi, socialiștii, avem datoria morală și politică să înaintăm un candidat nou – competent și responsabil, care va câștiga alegerile și va asigura dezvoltarea economică, socială și culturală a Chișinăului”, a mai spus politicianul.

Conducerea PSRM a spus că sunt mai multe candidaturi pentru această postură.

„Avem multe variante, poate candida oricine dintre cei prezenți astăzi. E prea devreme pentru nume concrete. Dar, cu siguranță, vom avea candidatul nostru – cu șanse maxime la victorie”, a subliniat Igor Dodon.

Potrivit spuselor sale, lupta din toamnă pentru Chișinău se va da între partidul de guvernare și PSRM. „Ceilalți nu au șanse la turul doi”, a adăugat el.

PSRM mai consideră că, dacă Primăria capitalei va fi preluată de Partidul Acțiune și Solidaritate, atunci acest lucru va fi „o adevărată catastrofă”.

Inapoi la arhiva noutaților