[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM va desfășura un referendum consultativ la tema Legii „miliardului furat”
10 Martie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat că va desfășura un referendum consultativ la tema Legii „miliardului furat”. Despre aceasta a anunțat șeful Fracțiunii socialiștilor în Parlament, Zinaida Greceanîi, informează CURENTUL.

Zinaida Greceanîi a declarat că, decizia a fost luată, dat fiind faptul că Parlamentul nu a acceptat propunerea Președintelui de a fi anulată această lege, care a pus miliardul pe seama cetățenilor și a fi găsită altă soluție.

„De aceea, noi nu o să avem altceva de făcut decât să mergem să solicităm opinia poporului”, a mai adăugat Greceanîi.

La rândul său, Vladimir Țurcan a menționat că întrebarea la referendum va fi scurtă și clară. „Noi, PSRM, Președintele Dodon, suntem pregătiți, fermi convinși ca să mergem la dvs., la poporul RM și să vă întrebăm: Doriți să fiți jefuiți mai departe sau nu? Doriți sau nu ca legea dată să fie abrogată? Noi vă chemăm să fiți foarte atenți, să răspundeți foarte clar și dur la provocările majorității. Răspunsul va fi prin referendum. Nu este vorba de un referendum constituțional în cazul dat, este un referendum ca un sfat cu poporul”, a adăugat Țurcan.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților