[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: Unele partide de opoziție au întreprins mai multe acțiuni care au drept scop subminarea efortului Guvernului privind sprijinirea cetățenilor
24 Aprilie

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) constată cu îngrijorare că, în ultimele zile, au fost întreprinse mai multe acțiuni ale unor partide de opoziție, care au drept scop subminarea efortului Guvernului de a pune în aplicare planul social de sprijinire a cetățenilor, pentru ieșirea cu bine din criza provocată de pandemie, informează CURENTUL.

„Este foarte evident deja pentru întreaga societate că aceste acțiuni s-au intensificat în momentul în care Guvernul a decis ca o parte din taxa de aeroport, plătită de cetățeni în costul biletelor de călătorie cu avionul, să fie întoarsă la stat și să fie folosită pentru ajutarea cetățenilor afectați de criza socială și economică. Decizia a generat nemulțumirea grupului care controlează ilegal Aeroportul Internațional Chișinău, grup care a încercat mai întâi să blocheze în Parlament pachetul de legi pentru sprijinirea cetățenilor prin intermediul fracțiunii Pro Moldova, creată și susținută de condamnatul Ilan Șor. Când au văzut că au eșuat, au apelat la metodele bine cunoscute din trecut și au blocat pachetul de legi la Curtea Constituțională, iar când acesta a fost re-votat de majoritatea parlamentară, au decis că au nevoie de un control total asupra CC. Considerăm, în acest context, că sunt indicii clare că schimbările care au avut loc, ieri, la Curtea Constituțională sunt în realitate o încercare de preluare a controlului acestei instituții fundamentale a statului de către un grup infracțional, care are ca scop paralizarea statului în plină criză pandemică, blocarea inițiativelor sociale și economice ale Guvernului, până la ajungerea în situația în care cetățenii să nu mai primească pensii și salarii, o situație foarte posibilă dacă pachetul de legi votat ieri în Parlament va fi anulat. Toate acestea se întâmplă cu „concursul larg al PAS și PPDA, partide care s-au lăsat atrase în acest joc de interese, partide care sunt preocupate doar de interesele lor politice, nu de interesul cetățenilor. Aceste partide au ales să sprijine interesele celor care controlează ilegal Aeroportul, în loc să sprijine nevoile populației în criza grea pe care o traversează”, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei, PSRM condamnă comportamentul iresponsabil al partidelor de opoziție și toate acțiunile pe care acestea le fac împotriva cetățenilor. „Atragem atenția asupra responsabilității pe care o vor purta în cazul în care prin anularea legilor votate ieri în Parlament vor aduce Guvernul în situația în care nu va mai putea achita banii către oameni, nu va mai putea sprijini mediul de afaceri să își revină din situația grea prin care trece, nu va mai putea susține sistemul medical și alte domenii vitale în criza pe care o traversăm în această perioadă. PSRM va continua să susțină și promoveze toate măsurile Guvernului care să-i sprijine și protejeze pe cetățeni în această perioadă de criză, așa cum a făcut încă de la apariția primului caz confirmat de infectare cu COVID 19, vom susține deplin Guvernul în eforturile sale de a atrage banii necesari pentru acest lucru. În același timp, vom monitoriza cu atenție ceea ce se va întâmpla la Curtea Constituțională în perioada următoare și vom întreprinde cu maximă fermitate toate acțiunile legale și politice care se impun în cazul în care se va dovedi că deciziile acestei instituții sunt influențate politic de către grupările criminale care stau în spatele unor partide de opoziție. Statul deține pârghiile necesare pentru a putea bloca revenirea instituției sale fundamentale în mâinile unor grupări criminale, în cazul în care vor apărea dovezi suplimentare că acest lucru se întâmplă”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților