[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM susține solicitările deținătorilor de patentă de a anula „reforma” lui Dumitru Alaiba: Va lăsa mii de moldoveni fără locuri de muncă
27 Iunie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține solicitările deținătorilor de patentă de a anula „reforma” inițiată de ministrul Economiei al Republicii Moldova, Dumitru Alaiba, or, potrivit formațiunii, „această „reformă” va lăsa mii de moldoveni fără locuri de muncă și îi va lipsi de posibilitatea de a-și câștiga existența. Conform noii legi, pentru antreprenorii care vor dori să-și continue activitatea, valoarea anuală a impozitului va crește de peste 10 ori. Marea majoritate a acestora nu-și vor putea permite să achite asemenea sume de bani”.

„Guvernarea PAS a aruncat Moldova în cea mai profundă criză economică și socială. Potrivit prognozelor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în anul curent Moldova se va confrunta cu cea mai mare recesiune economică din regiune. Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2022 țara noastră a înregistrat un nivel record de sărăcie – 31% – cu 6% mai mult decât în 2019, când la putere era guvernul susținut de PSRM.

Țara se confruntă cu o depopulare accelerată: 114 mii de cetățeni au părăsit Moldova în ultimii doi ani. Este cea mai accentuată depopulare în ultimii 20 de ani. Populația Republicii Moldova a scăzut la nivelul anului 1956. În aceste condiții, miniștrii și deputații incompetenți ai PAS iau pâinea de la gura celor ce muncesc” – au menționat socialiștii.

Partidul Socialiștilor, în context, solicită guvernării să renunțe la asemenea reforme absurde.

„Astăzi este necesar să încurajăm cât mai mult activitatea de antreprenoriat, să nu o limităm și să nu punem obstacole inutile în fața oamenilor. Declarăm că după venirea la putere a PSRM, această reformă va fi anulată și va fi identificată o soluție competentă care va permite întreprinderilor mici să lucreze în cele mai confortabile condiții”, a menționat partidul

Inapoi la arhiva noutaților