[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: Sunt niște lucruri elementare pe care Primarul de Chișinău trebuia să le facă 
24 Aprilie

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Muncipal Chișinău (CMC) l-a acuzat astăzi, în cadrul unui briefing de presă pe Primarul general, Dorin Chirtoacă, de iresponsabilitate și lipsă de profesionalism, informează CURENTUL.

Consilierul Petru Corduneanu a declarat că, de joi, toți au știut de ciclonul ce se aștepta.

„Primarul general era obligat în noaptea de joi spre vineri să convoace de urgență într-o ședință statul major, comisia stării excepționale, pretorii și vicepretorii, direcția stării excepționale. Sunt niște lucruri elementare, pe care trebuia să le facă. Nu să ne trezim dimineața și să vedem că totul e paralizat. Consider că, pentru inactivitatea, lipsa de profesionalism a Primarului, trebuie să dea o apreciere juridică organele de drept: Procuratura Generală, Procuratura Municipală și Ministerul Afacerilor Interne”, a punctat consilierul.

Totodată, consilierul Vitalie Mucan a menționat că mai mulți activiști civici s-au mobilizat și au participat la înlăturarea consecințelor.

„Din partea PSRM au fost circa 50 echipe cu peste 500 persoane, care pe parcursul a 3 zile au curățat trasee, ogrăzi și căi de acces”, a punctat consilierul.

Andriana Cheptine  

Inapoi la arhiva noutaților