[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM și PAS ar putea ajunge în instanța de judecată! Vezi din ce motiv! (DOC)
9 Noiembrie

Șeful fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, a expediat către secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, trezorier al formațiuni, o cerere prealabilă privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale. Cererea prealabilă vine după ce, ieri, Igor Grosu a susținut o conferință de presă, aducînd mai multe învinuiri lui Ion Ceban, informează CURENTUL.

Ion Ceban a declarat că, analizînd conținutul conferinței de presă, constată că au fost expuse informații false și defăimătoare, cu privire la fapte ce nu au avut loc.

„La acest capitol ne referim la următoarele judecăți de valoare fără subtract factologic suficient, false precum și declarații pe care le consider ca fiind mincinoase și denigratoare, care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională”, se spune în cerere.

Totodată, Ion Ceban solicită a fi dezmințită „informația care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională” și a se publica dezmințirea prin intermediul unei conferințe de presă.

„De asemenea, de a exprima scuze publice pentru răspîndirea informației false și defăimătoare prin intermediul conferinței de presă, dar și a achita subsemnatului prejudiciu moral în sumă de 10 mii lei, bani care ulterior vor fi transferați unei instituții din sectorul educațional”, este menționat în cerere.

Potrivit lui Ceban, în cazul refuzului de a satisface prezenta cerere, va fi inițiat un proces de judecată.

14993338_10154845588663949_6476515345013653704_n

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților