[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM și-a prezentat soluțiile la problema ambuteiajelor în capitală
10 Octombrie

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al capitalei, Adrian Albu, și secretarul executiv al PSRM, candidatul la funcția de consilier municipal, Igor Dodon, au anunțat în cadrul briefingului de astăzi cum echipa socialiștilor intenționează să rezolve problema ambuteiajelor din capitală după victoria în alegerile locale din 5 noiembrie 2023.

Igor Dodon a atras atenția asupra faptului că aproape toți chișinăuienii pierd dimineața aproximativ o oră în ambuteiaje, încercând să ajungă la serviciu sau ducându-și copiii la grădiniță sau școală. „Din păcate, Chișinăul s-a transformat într-un oraș al ambuteiajelor. În ultimii 2-3 ani nu am văzut o soluție în acest sens. Dar noi, socialiștii și candidatul nostru la funcția de primar general, știm cum să rezolvăm această problemă”, a remarcat Igor Dodon.

Adrian Albu a menționat că ambuteiajele se formează în oraș din mai multe motive: drumurile și podurile sunt reparate pe timp de zi, creând probleme circulației transportului; proiectele de infrastructură care ar putea ușura traficul nu sunt implementate; nu există suficiente parcări în Chișinău, ceea ce creează disconfort pentru locuitorii și oaspeții capitalei etc.

Candidatul a anunțat mai multe soluții ale PSRM, menite să rezolve această problemă.

În primul rând, renovarea drumurilor și podurilor va fi efectuată noaptea, când traficul pe drumuri este mai puțin intens.

În plus, socialiștii vor continua să susțină investițiile în transportul public. „Vom cumpăra autobuze și troleibuze noi și vom încuraja cetățenii să folosească mijloacele de transport public”, a spus Adrian Albu.

Echipa socialiștilor va implementa, de asemenea, proiecte care vor contribui la degajarea traficului auto în oraș.

„Unul dintre elementele principale ale programului nostru este de a oferi cetățenilor posibilitatea de a călători gratuit cu transportul public în primele 15 minute. Iar cea mai importantă soluție pe care o oferim este construirea unei șosele de centură cu transport electric, astfel încât să fie posibil de ajuns dintr-o zonă a orașului în altă zonă într-un timp restrâns și la un preț minimal. Spre exemplu, din sectorul Ciocana în sectorul Buiucani, se va putea de deplasat cu trenul electric pe șoseaua de centură, ocolind sectorul Rîșcani”, a spus Adrian Albu.

Candidatul a subliniat că echipa socialiștilor are și alte soluții la problema ambuteiajelor, îndemnând cetățenii să voteze steaua.

Inapoi la arhiva noutaților