[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM propune acoperirea din bugetul de stat a cheltuielilor tuturor cetățenilor pentru energie electrică, în perioada stării de urgență
14 Aprilie

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) propun ca, din contul bugetului de stat, tuturor cetățenilor Republicii Moldova să le fie acoperite, pe perioada stării de urgență, cheltuielile pentru energia electrică, informează CURENTUL.

Socialiștii declară că suma va fi calculată pe consumul real al energiei electrice pentru lunile februarie și martie 2021.

„Este vorba despre 1 milion 245 mii 232 de consumatori, pentru luna februarie consumul energiei electrice la acești consumatori a fost în valoare de 266 milioane 391 mii lei, pentru martie – 266 milioane 284 mii lei”, adaugă reprezentanții PSRM.

De unde vor fi preluate aceste surse? Socialiștii, în cadrul unui briefing de presă, au declarat: „Pornim pe ideea de a veni cu niște economii de la organizațiile și structurile de stat, în ceea ce ține de investițiile capitale care sunt preconizate pentru 2021. Totodată, este vorba și despre unele resurse alternative interne ale Republicii Moldova, care vor acoperi aceste cheltuieli”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților