[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: Proiectul e anticonstituțional. Maia Sandu are la dispoziție 72 de ore pentru a retrage acest proiect de lege
8 Noiembrie

Fracțiunea socialiștilor din Parlament a analizat opțiunea propusă de reprezentanții Blocului ACUM, prin care Guvernul își retrage proiectul de asumare de răspundere și tot astăzi să fie votat acest proiect de Parlament în două lecturi și tot astăzi promulgat de Președinte, transmite CURENTUL.

Potrivit deputatului Vasile Bolea, la ora 14:00, fracțiunea s-a convocat în ședință, iar juriștii au examinat un asemenea scenariu.

„Au examinat din 2 perspective: a legalității și respectării procedurilor. Fracțiunea a decis că scenariu nu poate avea loc. Acest proiect este unul anticonstituțional. Dacă ei ar fi fost sinceri, pentru o asemenea abordare, trebuia de urgență să fie convocat Guvernul să decidă asupra retragerii proiectului, dând dovadă că ei sunt sinceri și vor să iasă din criza pe care tot ei au generat-o”, a spus Vasile Bolea.

În context, Fadei Nagacevschi, consilierul Președintelui Parlamentului pe probleme juridice, a spus că Maia Sandu are la dispoziție 72 de ore pentru a veni cu o Hotărâre de Guvern prin care își retrage acest proiect de lege.

De asemenea, PSRM va înainta astăzi o moțiune de cenzură.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților