[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: În actuala situație, doar cetățeni sunt cei care trebuie să decidă cine să le reprezinte interesele în Parlament
7 Iulie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) declară că a luat act de hotărârea Curții Constituționale – „care explică faptul că Parlamentul nu poate fi dizolvat în decurs de 6 luni până la alegerile prezidențiale, iar un scrutin parlamentar anticipat nu poate fi organizat în aceeași zi cu scrutinul prezidențial”, se menționează într-un comunicat al partidului, informează CURENTUL.

„Ne-am adresat la CC să facă această clarificare. Noi ne-am fi dorit să economisim banii cetățenilor și să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în aceeași zi cu cele prezidențiale, la 1 noiembrie, dar ne conformăm hotărârii Înaltei Curți”, se declară în același comunicat al PSRM.

Prin urmare, partidul comunică: „În context, susținem ideea președintelui Igor Dodon că, în această situație, primul decret semnat de șeful statului după alegerile prezidențiale din toamnă trebuie să fie despre dizolvarea actualului Parlament compromis și organizarea alegerilor legislative anticipate. Acest Parlament s-a afundat în multiplele scandaluri de corupere a deputaților, astfel că el nu mai reprezintă votul cetățenilor dat anul trecut. Boicotarea ședințelor plenare de către Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor este un alt motiv de discreditare. În actuala situație, doar cetățeni sunt cei care trebuie să decidă cine să le reprezinte interesele în Parlament”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților