[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM elaborează un proiect de lege privind plata serviciilor de apă și canalizare
11 Februarie

Deputatul socialist Vasile Bolea susține că, pe parcursul anilor, la multiple întâlniri cu cetățenii, aceștia au abordat problema referitor la inechitatea în ceea ce ține de plata serviciilor la apă și canalizare, care, practic, impune pe cetățeni să plătească suplimentar o cotă-parte pentru acel serviciu pe care în multe cazuri cetățenii nu-l consumă, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Vasile Bolea a anunțat că, în cadrul PSRM a fost creat un grup de lucru care s-a ocupat cu această problematică.

„Au fost făcute diferite studii, inclusiv cu implicarea experților în acest domeniu, au fost mai multe ieșiri la fața locului, unde s-a văzut cum această lege se aplică în practică și care sunt deficiențele acelui mecanism și de ce propriu-zis apar aceste divergențe între datele contoarelor la branșament și suma datelor la contoarele din apartamente. Grupul, care a lucrat, a identificat mai multe probleme, inclusiv sunt abordate mai multe propuneri și în timpul apropiat noi vom veni cu un proiect de lege, privind amendarea legii 303 cu privire la serviciul de apă și canalizare, în așa sens ca deficiențele de ordin legislativ să le eliminăm. Practic suntem pe ultima sută de metri”, a precizat socialistul.

Potrivit lui, o lună în urmă s-a expus la acest subiect și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

„O să ne întâlnim și cu cei de la ANRE pentru a vedea și definitiva proiectul de lege, în așa sens ca pe viitor să nu apară aceste probleme și cetățenii să nu plătească pentru ceea ce nu consumă”, a mai spus Bolea.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților