[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: E timpul să ne unificăm forțele pentru a organiza proteste în apărarea drepturilor sociale ale cetățenilor RM
28 Ianuarie

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) vor insista să fie aprobate, în regim de urgență, măsuri de compensare integrală a diferenței de preț la tarife pentru toți consumatorii de gaz și agent termic, persoane fizice și juridice, pentru a nu admite scumpirea altor produse și pauperizarea totală a populației, transmite CURENTUL.

Blocul spune că va propune revenirea pentru toți la tarifele anterioare, de până în luna noiembrie la gazul natural (circa 5 lei m3), iar diferența în factură să fie achitată integral de stat.

„Acțiunile inumane ale puterii față de proprii cetățeni trebuie să devină și obiect de cercetare pentru procurori prin prisma normei Codului Penal. Asta se va întâmpla neapărat, mai devreme sau mai târziu. Acum, însă, trebuie să ne concentrăm urgent pe acțiuni de sprijin pentru toți cetățenii țării.

În condițiile în care Agenția Națională de Reglementare în Energetică a decis, ilegal, să aplice retroactiv tarifele majorate pentru gaz și agent termic, PSRM anunță că va contesta în judecată această decizie. Orice jurist începător cunoaște faptul că principiul retroactivității poate fi aplicat exclusiv când modificarea îmbunătățește situația. În cazul dat, scumpirea resurselor energetice înrăutățește starea financiară a cetățenilor”, se spune într-un comunicat de presă.

De asemenea, Blocul face apel la toate forțele politice sănătoase din Republica Moldova să formuleze o poziție consolidată, de condamnare „a genocidului social promovat insistent de actualul regim de la guvernare”.

„E timpul să ne unificăm forțele pentru a organiza proteste în apărarea drepturilor sociale ale cetățenilor Republicii Moldova”, mai spune PSRM.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților