[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM cere achitarea restanțelor salariale angajaților CFM
16 Ianuarie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova atrage atenția asupra situației extrem de alarmante legate de restanțele la plata salariilor angajaților Întreprinderii de stat ”Calea Ferată din Moldova”. Această problemă reprezintă o încălcare gravă a drepturilor lucrătorilor și are un impact negativ nu doar asupra bunăstării lor, dar și a ordinii publice în general.

Cerem guvernului adoptarea unor măsuri urgente de lichidare a restanțelor la salarii pentru a asigura un nivel de trai decent lucrătorilor feroviari din Moldova și familiilor acestora. Considerăm că una din sursele ce ar putea fi folosită în acest sens este fondul de rezervă al Guvernului.

Remarcăm faptul că problema restanțelor salariale pentru angajații Căii Ferate din Moldova nu este nouă. Reprezentanții guvernului, inclusiv premierul, au vorbit în repetate rânduri despre această problemă și au promis că o vor rezolva până la finele anului 2023, dar carul nu s-a mișcat din loc.

Remarcăm cu regret că pentru actuala guvernare cerințele partenerilor externi sunt mai importante decât nevoile propriilor cetățeni. În loc să utilizeze banii pentru a rezolva problemele sociale acute din țară, guvernul intensifică isteria militară și cheltuie bani imenși pentru a cumpăra echipamente militare de care nu avem nevoie.

Solicităm autorităților să acorde o atenție sporită situației sociale precare din Republica Moldova și să se axeze pe rezolvarea problemelor interne ale țării pentru a îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor.

Inapoi la arhiva noutaților