[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM către conducerea capitalei: „Unde s-au dus acele milioane de lei care trebuiau să ajungă în suburbii?”
16 Ianuarie

Consilierii din Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), au susținut astăzi, o conferință de presă, în care au vorbit despre mai multe ilegalități pe care le face conducerea Primăriei capitalei, informează CURENTUL.

Consilierul socialist, Eugenia Ceban, a declarat că, la ordinul Primarului General, Dorin Chirtoacă, mai multe suburbii ale capitalei nu au beneficiat de banii alocați de CMC pentru diversele proiecte necesare.

„Unde s-au dus acele milioane de lei care trebuiau să ajungă în suburbii? La Buneț oamenii trăiesc ca în Africa! Ei nu au cum ieși din casă sîmbăta și duminica pentru a merge la un magazin după o pîine, nu este absolut niciun transport. În satul nou din Tohatin s-au alocat 1,8 milioane lei pentru gazificare și din nou banii au rămas la municipalitate. Asta este fața adevărată a primăriei Chișinău , în frunte cu Chirtoacă”, a subliniat ea.

La rîndul său, consilierul socialist, Dinarii Cojocaru, a prezentat un raport, potrivit căruia banii destinați reparațiilor mai multor străzi principale din capitală cum ar fi: A. Russo, Negruzzi, Alecsandri și bd. Ștefan cel Mare nu s-ar fi folosit potrivit proiectelor, iar surse colosale de bani au fost delapidate.

Socialiștii au solicitat transparență în activitatea Primăriei municipiului Chișinău.

„Oamenii trebuie să știe unde merge fiecare bănuț. La moment toate lucrările, care se fac în capitală, se fac din banii împrumutați de la BERD. Noi nu știm ce se întîmplă, ce se realizează din acești bani, pe care tot noi vom trebui să-i întoarcem”, a adăugat consilierul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților