[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: „Am adus mai multă disciplină în activitatea CMC”
2 Februarie

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a făcut astăzi bilanțul activității în anul 2016, informează CURENTUL.

Șeful fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban a declarat că este foarte mîndru de fracțiunea pe care o conduce.

„Într-un an și jumătate de la alegerile locale, nici un membru al acestei fracțiuni nu a votat vreo decizie care să aibă un grad de coruptibilitate. Mai mult decît atît, am responsabilizat, am băgat mai multă disciplină în activitatea CMC, pentru că și alți colegi au fost cooperanți”, a precizat el.

Ion Ceban a menționat că anul trecut socialiștii au lucrat pentru Chișinău. „În multe privințe ne-a reușit. Unu – camere de luat vederi în activitatea fiecărei comisii a CMC. Doi – marea majoritate a deciziilor erau examinate cu participarea inclusiv a societății civile. Trei – am insistat deopotrivă cu colegii, ca – cel tîrziu, la finele lunii martie să avem un sistem electronic de vot, pentru a nu trișa. De asemenea, subiecte care nu au fost discutate ani de-a rîndul, anul acesta s-au regăsit pe ordinea de zi”, a punctat consilierul.

Totodată, Ceban a afirmat că, cu regret, Primarul a încercat, cu ajutorul colegilor săi din Parlament, să blocheze, în repetate rînduri, activitatea CMC.

„Aici, mă refer, în special, la legea care îi dă împuterniciri suplimentare. Colegii mei și eu, personal, și sper că și colegii din alte fracțiuni – nu vom admite furtul proprietății publice”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților