[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE solicită introducerea în lege sancționarea politicienilor care decid să-și trădeze promisiunile față de alegători
12 Iulie
Având în vedere că ieri, la propunerea unui grup de deputați PAS, a fost aprobat în prima lectură un proiect de lege ce sancționează coruperea electorală (nr.235 din 9 iulie 2024), Partidul Social Democrat European solicită includerea în acest proiect a sancțiunilor pentru traseismul politic.
„Politicienii care decid să-și trădeze promisiunile față de alegători și valorile democratice trebuie să fie sancționați corespunzător – dacă părăsești partidul după alegeri, pierzi automat mandatul deținut. În acest mod, PAS și Președintele Republicii Moldova ar demonstra angajamentul real pentru integritate, transparență publică și respectarea valorilor europene.
Reamintim că urmare a semnării de către opt partide proeuropene a unei Declarații de condamnare a traseismului politic, în luna mai curent, PSDE a expediat un demers către Președintele Republicii Moldova, solicitând inițierea unei inițiative legislative care să combată acest fenomen grav antidemocratic, care afectează credibilitatea cetățenilor în clasa politică. Până astăzi, nu am primit niciun răspuns oficial.
De menționat că, atunci când se afla în opoziție, PAS condamna fervent fenomenul traseismului politic. Însă acum, când preia primari și aleși din alte partide, îndeosebi de cele proeuropene, se face că plouă.
Împreună putem construi un viitor pentru Republica Moldova conform modelului european”, menționează formațiunea.
Inapoi la arhiva noutaților