[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE și-a lansat candidații pentru alegerile din Capitală. Vadim Brînzaniuc: „Vom schimba din temelii modul în care este condus Chișinăul”
8 Octombrie

Partidul Social Democrat European (PSDE) s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile din municipiul Chișinău. Vadim Brînzaniuc, candidatul PSDE pentru funcția de primar general, alături de echipa care a intrat în cursa pentru Consiliul Municipal Chișinău, a prezentat viziunea sa de dezvoltare a Capitalei și prioritățile viitoarei administrații municipale.

Evenimentul de lansare a avut loc în Parcul „Alunelul”, din sectorul Buiucani, reabilitat de Vadim Brînzaniuc, pe vremea când deținea funcția de pretor al acestui sector. În luarea sa de cuvânt, el a menționat că modul în care se dezvoltă astăzi Chișinăul este unul haotic, că nu există o viziune clară și un program care să conțină proiecte temeinice, capabile să asigure confort și bunăstare cetățenilor.

Printre prioritățile sale se numără construcția unor pasaje supraterane și drumuri radiale, care să deblocheze traficul rutier, amenajarea locurilor de parcare, reabilitarea fondului locativ și termoizolarea blocurilor, extinderea și construcția școlilor și grădinițelor, dezvoltarea suburbiilor. În plus, el a promis să construiască în Chișinău un stadion de fotbal la standardele FIFA, cu o capacitate de cel puțin 25 de mii de locuri și cu toată infrastructura sportivă necesară, așa cum există în toate orașele mari din regiune.

„Dacă ne raportăm la orașele din vest, care au un potențial mai mic de dezvoltare decât are Chișinăul, vom constata că Chișinăul a rămas cu mult în urmă. Angajamentul nostru este să aducem Chișinăul în față, să-i oferim dezvoltarea și strălucirea pe care le merită. Noi știm ce avem de făcut, noi știm cum trebuie să facem. Îmi doresc un Chișinău, al doilea oraș românesc ca mărime, dezvoltat și confortabil așa cum sunt orașele din Uniunea Europeană”, a declarat Vadim Brînzaniuc.

Prezent la eveniment, președintele PSDE, Ion Sula, a menționat că alegerile din Chișinău nu sunt doar despre condiții decente de trai, despre siguranță și confort.

„Alegerile din Chișinău mai au un rol extrem de important – Capitala este inima țării, principalul reper la care se raportează toți cetățenii Republicii Moldova. Chișinăul a dat mereu tonul schimbării și a definit traiectoria și direcțiile în care se mișcă mai departe întreaga noastră societate. Asta deoarece, așa cum este firesc, Capitala este locomotiva care trage după sine întreaga garnitură statală”, a menționat liderul PSDE, Ion Sula.

La lansarea candidaților PSDE a participat și președintele organizației din Republica Moldova a Partidului Social Democrat din România, Iurie Ciocan, care a menționat relația strânsă de colaborare dintre cele două formațiuni.

„Este binecunoscut parteneriatul între Partidul Social Democrat din România și Partidul Social Democrat European din Republica Moldova, fostul Partid Democrat. Ambele partide sunt reunite sub simbolul celor trei trandafiri și fac parte din marea familie a social-democraților europeni. În această campanie electorală, echipa social-democrată va trebui să dezmintă mitul precum că în Republica Moldova există doar un singur partid proeuropean. Nu este adevărat, chiar aici vedeți o echipă absolut proeuropeană și dedicată acestor valori”.

Vadim Brînzaniuc a activat în administrația municipală din Chișinău mai bine de 20 de ani și a deținut anterior funcția de pretor al sectorului Buiucani. Ulterior, s-a mutat pentru o perioadă în România, unde a fost consilier al primarul sectorului 4 din București, Daniel Băluță. În toamna anului trecut, a revenit la Chișinău, iar la scurt timp, a fost ales vicepreședinte al Partidului Social Democrat European și președinte al Organizației Municipale PSDE Chișinău. Vadim Brînzaniuc are 40 de ani, este căsătorit și are doi copii.

 

Inapoi la arhiva noutaților