[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE salută acordarea pachetului de sprijin de 100 mil de euro pentru Moldova din partea Guvernului României
30 Iunie
Partidul Social Democrat (PSD) din România își demonstrează din nou atașamentul față de cetățenii din Republica Moldova. Guvernul de la București, condus de Marcel Ciolacu, a decis astăzi alocarea primei tranșe, în mărime de 10 milioane de euro, din acordul de 100 milioane de euro destinate dezvoltării Republicii Moldova.
Banii sunt destinați finanțării proiectelor de alimentare cu apă, canalizare și lucrări publice de infrastructură. Premierul României a precizat că acestea sunt măsuri concrete prin care Guvernul de la București sprijină Republica Moldova și perspectivele sale europene.
Partidul Social Democrat European din Republica Moldova salută acest nou pachet de sprijin pentru cetățenii moldoveni și apreciază hotărârea și determinarea în acest sens de care dau dovadă partenerii noștri social-democrați din România.
Remarcăm faptul că, de fiecare dată când la guvernare în România se afla Partidul Social Democrat, Republica Moldova a beneficiat de cel mai mare suport – peste o mie de grădinițe renovate, 200 de microbuze școlare puse la dispoziție pentru transportarea elevilor, burse pentru elevii și studenții din țara noastră, reconstrucția Sălii cu Orgă, a Muzeului Național de Arte, construcția noului sediu al Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și alte proiecte social-culturale.
În domeniul medical este de remarcat proiectul SMURD, care a salvat mii de vieți, dar și ajutoarele sub formă de medicamente, dispozitive medicale, vaccinuri în perioada pandemiei. Tot în perioada guvernării PSD a fost posibilă construcția gazoductului Iași-Ungheni, au fost acordate ajutoare pentru agricultori și realizate multe alte proiecte de colaborare și înfrățiri între comunitățile de pe cele două maluri ale Prutului.
Le mulțumim partenerilor noștri din România, dar și tuturor cetățenilor români!

 

Inapoi la arhiva noutaților