[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE: „Regretăm că unii colegi din OT PSDE Hîncești au cedat presiunilor. Folosirea metodelor obscure pentru „convingerea” primarilor nu are nimic în comun cu democrația
2 Aprilie

După ce în spațiul public au apărut informații că mai mulți primari ai Partidului Social Democrat European (PSDE) din raionul Hâncești au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate – PSDE a venit cu o declarație în care a spus că „a atenționat, încă săptămâna trecută, într-o declarație publică despre presiunile, dirijate de forțe din interior și din exterior, asupra membrilor formațiunii. Scopul acestor intimidări este de a distruge PSDE, care susține ferm parcursul european al țării și care este a treia formațiune politică ca pondere în Republica Moldova, lucru confirmat și de rezultatele alegerilor locale generale din noiembrie 2023. De asemenea, respectivele forţe sunt deranjate de rolul pe care PSDE îl poate avea în alegerile prezidenţiale, în campania pentru referendum, dar şi în alegerile parlamentare şi depun de pe acum eforturi pentru a evita posibilele scenarii nefaste pentru ele”, informează CURENTUL .

„Regretăm că unii colegi din OT PSDE Hîncești au cedat presiunilor, au acceptat ofertele tentante și au decis să se alăture partidului de guvernare. Folosirea metodelor obscure pentru „convingerea” primarilor social-democrați, folosind resursele administrative, inclusiv prin programul „Satul European”, nu are nimic în comun cu democrația și valorile europene” – se mai spune în declarație.

Potrivit conducerii formațiunii, urmare a atacurilor asupra PSDE, au de câștigat doar forțele pro-Kremlin.

Totodată, PSDE și-a reafirmat, şi pe această cale, poziţia că, indiferent de loviturile aplicate partidului, nu va devia de la obiectivele stabilite, pentru că acestea reies direct din interesele Republicii Moldova, din interesele cetăţenilor.

Inapoi la arhiva noutaților