[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE: „Pleacă marile companii din Republica Moldova, iar guvernarea se face că plouă”
30 Mai

Partidul Social Democrat European (PSDE) afirmă că „pleacă marile companii din Republica Moldova, iar guvernarea se face că plouă. Puterea de la Chișinău a intrat foarte bine în rolul de spectator, în timp ce economia e pusă pe brânci”, informează CURENTUL

Potrivit formațiunii, „gigantul japonez Fujikura, specializat în asamblarea cablajelor auto pentru grupul Volkswagen, a anunțat că se retrage din Republica Moldova. Și de ce ar rămâne, când văd atitudinea guvernării față de investitori?”.

„Ați văzut vreun plan, vreo strategie prezentată vreodată de ministrul Alaiba pentru a atrage noi investitori și pentru a-i ține pe loc pe cei care deja activează? Nu există așa ceva. Doar postări sterile pe Facebook și vorbe goale. Bine că lupta cu ștampilele e în toi. Acum Alaiba poate aplica ștampila electronică pe cererea de plecare de la Fujikura. Mulțumim, pentru reforme, domnule ministru!
Fără să ne surprindă, autoritățile au dat din nou vina pe războiul din Ucraina, doar că moldovenii nu mai sunt atât de naivi să creadă că doar războiul e de vină. Motivul e lipsa crasă de responsabilitate și de competențe ale celor care conduc acest domeniu. Mai mult, chiar și pe timp de război, economia din Ucraina crește, la noi însă totul e pe dos.

Și unde mai pui că Fujikura a venit în R. Moldova în 2016, când eram noi, social-democrații, la guvernare, și pleacă în perioada „vremurilor bune”. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns…”, se mai spune în declarația PSDE.

Inapoi la arhiva noutaților