[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE, Ion Sula, a participat la reuniunea Comitetului European al Internaționalei Socialiste
8 Iulie

Președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, a participat în perioada 5-6 iulie, la lucrările Comitetului European al Internaționalei Socialiste (IS), care se desfășoară la București, România.

Reuniunea a întrunit lideri social-democrați din Europa din cadrul Internaționalei Socialiste, printre care Prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez, președintele IS, și Prim-ministrul României Marcel Ciolacu, vicepreședinte IS.

Temele de discuție au vizat alegerile din Europa, succesul Partidului Laburist în Marea Britanie precum și alegerile din Franța câștigate de stânga europeană, aceste rezultate demonstrează că social-democrații se află în ascensiune în Europa. De asemenea, au fost abordate prioritățile Parlamentului European, Comisiei Europene și Consiliului European, provocările regionale, războiul din Ucraina și conflictul din Orientul Mijlociu.

Comitetul European al Internaționalei Socialiste a fost creat la inițiativa Președintelui Pedro Sanchez și urmărește promovarea dialogului între membrii IS, pentru o abordare comună a provocărilor regionale și asigurarea unui cadru eficient pentru discuții și schimb de opinii între statele UE, țările candidate sau non-membre UE.

8 f 9

Inapoi la arhiva noutaților